המאפיינים החשובים של כסא אורטופדי

המאפיינים החשובים של כסא אורטופדי

בני האדם, כדאי לדעת, לא בנויים מבחינה אבולוציונית לישיבה ממושכת. בראשית דרכו המין האנושי התנהל בקבוצות של ציידים-לקטים ולכן רוב הזמן עמד זקוף. המהפכה החקלאית אמנם אילצה את אבות אבותינו להתכופף כדי לעדור, לשתול, לנכש ולקטוף, אבל עדיין הישיבה הייתה פעולה שהתבצעה רק בשעות הפנאי. גם בעידן המודרני עד לפני כמה עשרות שנים בלבד חלק גדול מהעבודות התבצע בעמידה – ולכן, אם לא נקפיד על כסא אורטופדי, ישיבה של שעות רבות מדי יום עלולה להוביל לכאבי גב, קשיי יציבה ובעיות נוספות.

מנגנוני התאמה יעילים ועמידים

המאפיין העיקרי הראשון של הכסאות האורטופדיים הוא היכולת לכוון את הגובה שלהם, את גובה משענות הידיים ואת הזווית של משענת הגב.

גובה המושב צריך להיות כזה שמאפשר הנחת שתי רגליים על הרצפה, בנוחות וללא כיפוף גדול מדי – כך שנשמרת זווית של 100 מעלות בין החלק התחתון של הרגל לבין הירך (הירך ממוקמת מעט מעל לברך).

לגבי משענת הגב של כסא אורטופדי, כדאי לכוון אותה כך שהישיבה תהיה מעט מוטה אחורה – זווית של כ-100 מעלות בין הגב לבין פלג הגוף התחתון.

משענות ידיים שלא מגבלות את התנועה

גובה משענות ידיים אופטימלי הוא זה שמאפשר להניח את כפות הידיים על השולחן (או המקלדת) בזווית של 90 מעלות (כלומר גובה המשענת הוא בערך גובה המרפק). חשוב לוודא שהמשענות לידיים לא מאלצות אתכם להתרחק מהשולחן בגלל הגובה שלהן. שולחנות מנהלים עשויים לכלול אלמנטים רבים יחסית, ולכן אם הכסא נרכש עבור מנהל, חובה לבחון את ההתאמה שלו לשולחן הספציפי.

מה חשוב לבדוק לגבי מושב הכסא?

מושב הכסא האורטופדי צריך להיות עמוק מספיק כדי שאפשר יהיה לשבת בנוחות ולא על הקצה, ומצד שני לא עמוק מדי – המרווח המומלץ בין הברך לבין הקצה הקדמי של המושב הוא ברוחב 4 אצבעות. כמו כן כדאי שלמושב יהיה עיקול כלפי מטה בחלקו הקדמי.

כסא אורטופדי עם ריפוד נושם

הריפוד של הכסא משפיע גם הוא על הגוף של מי שיושב עליו, ובפרט אם מדובר בשעות רבות מדי יום. מומלץ להעדיף ריפודים נושמים ולא עור אמיתי. עוד המלצה היא לבחור כסא אורטופדי שמאפשר תנועתיות – דרך נדנוד או בתזוזה.